Bo Gerenmark ser fram emot utmaningen att etablera och utveckla det nystartade teamet.

Bo lämnade ÅF för att forma Norconsults broteam

Bo Gerenmark drivs av att få skapa något i samhället som är bestående och som är till nytta för mänskligheten. I 35 år har Bo jobbat med att konstruera broar och nu byter han arbetsgivare till Norconsult för att bli teamchef för det nystartade teamet Bro & Analys.

Redan något år efter sin civilingenjörsexamen började Bo att konstruera broar. Och det har han fortsatt med under hela yrkeskarriären. Närmast kommer han från ÅF Infrastructure och dessförinnan jobbade han på Reinertsen i 18 år.

- Brokonstruktion tilltalar mig eftersom konstruktionen ger mig en ingenjörsmässig utmaning samtidigt som det ger oss alla i samhället väl synliga resultat och kommer till stor användning, säger Bo.

Bo lämnade ÅF för att börja på Norconsult vid årsskiftet. Företaget har en väldigt stark plattform för bro och analys i Norge och nu bygger vi upp motsvarande verksamhet i Sverige. I Sverige har vi dessutom en bra plattform inom infrastruktur med alla andra kompetenser. Broteamet kommer att arbeta med hela Sverige som arbetsfält.

- Den första utmaningen blir att etablera teamet i branschen och att etablera ett bra samarbete med övriga kollegor inom infrastruktur och kollegorna i Norge. Vi behöver bli fler i Sverige och målet är att vara 15 medarbetare inom ett eller ett par års sikt, fortsätter Bo.

- Bo är en superrutinerad brokonstruktör som kan de flesta typer av broar. Med sin erfarenhet att leda broprojekt och broteam så är han rätt man att forma vårt nya team inom Bro och Analys, säger Ljot Strömseng, VD på Norconsult. Med Bo i förarsätet så vill vi vinna uppdrag både hos Trafikverket, andra offentliga kunder och entreprenörer över hela Sverige, fortsätter Ljot.