Industri på frammarsch

Möjligheten att forma sin egen arbetstillvaro och att tillhöra ett medarbetarägt bolag lockade Mikael Hägglund och hans kollegor från ÅF Pöyry till Norconsult. Nu vill de göra bolaget till en nyckelspelare på industrikartan.

I april tog Norconsults Sundsvallskontor ett rejält kliv, genom en lyckad rekrytering där 24 nya medarbetare anslöt till bolaget. Därmed utökades tjänsteutbudet inom el & automation, mekanik & anläggning, projektledning och HSE. Sektionschef Mikael Hägglund är mycket nöjd.

- Vårt jobb med etableringen i Sundsvall har varit otroligt givande, säger han. Vi har blivit så välkomnade av Norconsult och har redan nu efter två månader har fått synergieffekter för våra olika kompetenser inom industri och energi. Det är riktigt kul att det gått så snabbt och över förväntan, fortsätter han.

Mikael har en lång erfarenhet av att jobba mot industrisegmentet, bland annat genom ledande positioner på ÅF Pöyry och Valmet samt som egenföretagare. På grund av den snabba expansionen flyttar han och kollegorna snart in i nya lokaler, för att ge marknadsområdet Industri möjlighet att växa ännu mer.

Förutom el- och automation söker han drivna personer som vill vara med och bygga upp processkompetens, mekanik, anläggning och projektledning. Förutom Sundsvall, Örnsköldsvik och Östersund är den långsiktiga planen att även etablera sig på nya orter.

- Vi ser stora möjligheter att bli nästa nyckelspelare på marknaden, men då behöver vi förstås bli fler. I ett medarbetarägt bolag kan vi forma vår egen arbetsvardag och utveckling, uppmuntra till att ta ansvar och genom det ökar också trivseln, menar Mikael.

Vill du veta mer om vilka möjligheter Norconsult kan erbjuda dig? Kontakta då

Mikael Hägglund
Sektionschef Industri
+46 101 41 88 38
mikael.hagglund@norconsult.com