Istiden inspirerade till unik park

Slutresultatet blev en stor odlingspark med fruktträd, kolonilotter och gemensamhetsytor, en 50 meter bred park med olika växtlighetsteman som breder ut sig mellan olika bostadskvarter och till sist en så kallad drumlinpark, bestående av 25 grästäckta kullar i olika storlekar.

– Parken är den enda i sitt slag i Sverige, säger Jimmy Hagman, landskapsingenjör på Norconsult. Formen är hämtad från drumliner, alltså landmassor som samlades under glaciärerna under istiden.

Hundratusentals kubikmeter jord fick fraktas till parken för att man skulle kunna skapa kullarna. I dag är drumlinparken en populär plats ör såväl intervallträning som pulkaåkning.

– Annestadsparken är det största parkprojekt som Norconsult varit inblandat i. En av utmaningarna var att hitta ett sätt att skapa balans mellan de stora parkområdena och omkringliggande bostadskvarter. Vi fick väldigt fria händer och tillräckligt stora resurser från Malmö Stad för att göra ett bra jobb, så det var ett mycket roligt och givande projekt.

Vill du läsa mer om projektet?
Klicka här