Morgan Johansson är en av Sveriges främsta analytiker inom betong och finita elementanalyser.

Morgan tar med sig sin passion för betong till Norconsult

Morgan Johansson lämnar ÅF Infrastructure för att vara med och bygga upp Norconsults Bro- och analysteam. Han kommer att arbeta som teknisk specialist och beräkningsingenjör i konstruktionsuppdrag, särskilda utredningar av betongkonstruktioner samt frågor kring explosionsbelastning.

Morgan kommer med sin långa erfarenhet av praktiskt konstruktionsarbete att ingå i Team Bro & Analys. Hans passion för betong gör att han förutom sitt arbete på Norconsult även har en 20% tjänst som adjungerad professor på Konstruktionsteknik på Chalmers. Norconsults samarbete med Chalmers kommer garanterat bli mer frekvent och ännu bättre genom Morgans kontakter och förankring på skolan.

Innan Morgan började på ÅF arbetade han som konstruktör på Reinertsen i drygt 15 år. Att han hamnade på Reinertsen var mycket tack vare sitt exjobb som gjordes på bolaget och han kom då för första gången i kontakt med Ljot Strömseng, som är VD på Norconsult sedan 2004.

- Jag har fått en positiv bild av företagets ambition och företagskultur och tycker att det ska bli stimulerande att börja på Norconsult, berättar Morgan. Och jag ser fram emot att vara med och bygga upp bro- och analysverksamheten, fortsätter han.

- Vi är otroligt glada att vi lyckats rekrytera en av Sveriges främsta analytiker inom betong och finita elementanalyser. Morgan kommer att vara en viktig resurs när vi nu bygger upp ett nytt team inom Bro och Analys, säger Ljot Strömseng VD på Norconsult.