Marie Berglund ska bredda Norconsult Fältgeotekniks erbjudande i södra Sverige

Norconsult Fältgeoteknik växer i Syd

Med dubbel kompetens inom miljö och fältgeoteknik ska Marie Berglund bredda Norconsult Fältgeotekniks erbjudande i södra Sverige. Hon blir den fjärde kvinnliga fältgeoteknikern att ansluta till bolaget.

Marie Berglund har hunnit testa flera olika yrken under sin karriär. Men det var i kombinationen av miljökonsult och fältgeotekniker som hon hittade hem. Efter några år som fältgeotekniker i Kalmar längtade hon tillbaka till Skåne, och började arbeta som miljökonsult i Malmö under ett par år. Genom ett facebookinlägg fick hon kontakt med Norconsult Fältgeoteknik, som erbjöd henne möjligheten att jobba med både miljö och fältgeoteknik, och att starta upp verksamheten i Malmö.

- Jag saknade fältgeotekniken på min senaste arbetsplats, så när jag blev erbjuden att arbeta med både det och förorenade områden tackade jag ja direkt, berättar Marie. Jag kommer att vara anställd hos Norconsult Fältgeoteknik, men kommer också arbeta en del med gänget i Växjö som inriktar sig på förorenad mark, fortsätter hon.

Markus Mangsten, VD på Norconsult Fältgeoteknik, ser stora möjligheter i att växa i Syd.

- Vi har ett uttalat mål att stärka vårt erbjudande i södra Sverige. Här finns en stor marknad för lättare geoteknik där vår nya borrmast lämpar sig väldigt bra. Vi är också glada över att rekrytera Marie som den fjärde kvinnliga anställda i bolaget, fortsätter han.

Sandra Kjellberg, Teamchef för Infrastruktur i Malmö, håller med.

- Vi samarbetar mycket med fältgeoteknikerna idag i våra uppdrag, så att ha någon på plats med rätt kompetens är en stor fördel för oss. Maries kunskaper inom förorenade områden blir också ett viktigt tillskott, fortsätter hon.

Maries båda erfarenheter inom fält och miljö gör den ena dagen inte den andra lik. Rollen innefattar allt från markinventering från gamla kemtvättar, till maskinhantering och anbudsutveckling. En stor variation på uppgifter och arbetsmiljöer - precis som hon vill ha det.

- Jag ser verkligen fram emot att testa den nya borrmasten! Den är unik på många sätt och underlättar mycket i fältarbete, avslutar hon.