Foto: Magnus Johnsson, Fototjänster i Kalmar

Norconsult förvärvar Bitcon

Norconsult stärker tjänsteutbudet nationellt inom vatten och avlopp genom förvärvet av Bitcon, ett ingenjörsföretag med inriktning på industriell automation med kontor i Kalmar och Karlskrona.

Bitcons kunder är entreprenörer, privata företag, offentliga aktörer samt inom industrin. Genom förvärvet får Norconsult inte bara 10 nya kompetenta medarbetare, man utökar såväl tjänsteutbudet som den geografiska tillgängligheten i landet genom två nya kontor i Kalmar och Karlskrona.

- Norconsults kontaktnät och vår gemensamma kunskap inom automation och VA är en ypperlig kombination som kommer gynna våra kunder, säger Stefan Berg, VD för Bitcon. Vi ser fram emot att ta vårt mångåriga och nära samarbete till nästa nivå, fortsätter han.

- Vi arbetar tillsammans redan i flera stora projekt, som Mörbylånga Vattenverk och nya Äventyrsbadet på Liseberg. Därför känns det extra kul att vi nu ska bli kollegor på riktigt, säger Johan Saltin, sektionschef på Norconsult.

Att bredda sig geografiskt och marknadsmässigt ligger helt i linje med Norconsults vision om att bli en av de tre främsta konsultbolagen inom samhällsbyggnad.

- Vår ambition har länge varit att etablera Norconsult på ostkusten, vilket vi får möjlighet att göra nu. Vi stärker oss inte bara på automationssidan utan också inom VA, miljö, mark och landskap och vårt bolag som helhet, avslutar Johan.