Fv Karl-Erik Perä, Magnus Näsvall, Mats Andersson, delägare Bothnia VVS; Berndt Hortlund, Sektionschef Norconsult; Greger Sandberg, delägare Bothnia VVS och Maria Åberg, marknadsansvarig norr Norconsult

​Norconsult förvärvar Bothnia VVS Ingenjörer

Bothnia VVS Ingenjörer är verksamma inom det VVS-tekniska området med huvudsaklig inriktning mot projektering, men även CAD-samordning/3D, utredningar, kontroll, besiktningar och projektledning. Bland kunderna finns både i privata företag, kommuner och landsting. Från och med 11 januari är Bothnia VVS Ingenjörer ett helägt dotterbolag till Norconsult AB och 1 februari införlivas företaget helt i Norconsult.

- I en tid av förändring ser vi en stor möjlighet att i Norconsult fortsätta utvecklas inom installationsområdet. När vi tidigare har samarbetat med Norconsult i projekt har vi sett den breda kompetens och det stora nätverket vilket borgar för många intressanta uppdrag, säger Karl-Erik Perä, delägare i Bothnia VVS Ingenjörer. Det skall även bli roligt med nya kollegor att samarbeta med. En annan aspekt är att Norconsult är medarbetarägt vilket vi ser som positivt, fortsätter Karl-Erik.


- Fyra nya kollegor inom VVS blir ett efterlängtat tillskott i verksamheten säger Berndt Hortlund, sektionschef för Installationsteknik på Norconsult. Vi har fullt upp i uppdragen och med tanke på att vi jobbat tillsammans med våra nya kollegor tidigare så det känns väldigt tryggt och bra att kunna välkomna dem till Norconsult, fortsätter han.

Norconsult har som målsättning att bygga upp verksamheten mot lokal marknad i norra Sverige. Och vi kan därför nöjt konstatera att Norconsults Luleåkontor växer. I dag har Norconsult drygt 160 medarbetare i norra Sverige och över 40 av dem sitter på Luleåkontoret.