Norconsult köper Arkitekthuset Monarken

Arkitekthuset Monarken kommer att införlivas i Norconsults organisation. Företaget utökar med en stark arkitekt- och byggorganisation i norra Sverige. Genom köpet får Norconsult strax över 170 medarbetare inom arkitektur, inredning, byggkonstruktion, landskap och stadsplanering i Sverige.

- Genom att bli en del av Norconsult kommer vår verksamhet att kunna utvecklas vidare för att passa marknadens framtida behov. Norconsults företagskultur passar oss väl och beslutet om försäljning till just Norconsult föll därför naturligt, säger Per Sandkvist, VD Arkitekthuset Monarken.

Monarken har 45 anställda arkitekter, inredningsarkitekter, storkökskonsulter, ingenjörer och byggkonstruktörer i Luleå och Piteå. Under många år har man arbetat upp en bred projektportfölj med bland annat skolor, bostäder, kontor samt vård- och omsorgsprojekt. De nuvarande ägarna Per Sandkvist, Hans Kohkoinen, Magnus Kieri och Peter Renberg säljer nu företaget och kommer att ingå i Norconsults organisation.

- Norconsult och Monarken har ett långt och givande samarbete att luta sig mot och vi gläder oss att få välkomna Monarkens duktiga medarbetare, säger affärsområdeschef Marcus Rydbo. Monarken är ett företag med liknande företagskultur, värderingar och arbetssätt och vi är övertygade om att våra organisationer kommer att fungera väl ihop. Vi ser fram emot resan i norr tillsammans med Monarken, fortsätter Marcus Rydbo.