Himlabadet i Sundsvall Foto: Elin Berge

Norconsult ritar Täbys nya simhall

Kommunfullmäktige i Täby kommun har nu fattat beslut om att bygga Täby simhall som Norconsult har ritat från skiss till färdig byggnad. Simhallen blir en modern friskvårdsanläggning med beräknad byggstart 2020.

Täby nya simhall förväntas bli 10 700 kvm och beskrivs som modern och flexibel i sin utformning. Besökarna kommer att få tillgång till 50 m bassäng, två undervisningsbassänger, familjebad och gym. Anläggningen kommer att inrymma vattenaktiviteter för hela familjen, för nöje, träning och tävling.

- Vår exteriöra gestaltningsidé för simhallen är glimrande bakbelysta fasader som annonserar badet mot entré och förbipasserande, berättar uppdragsledare Malin Ahlstedt. Bassängrummen ger en stabil grund med svarta betongfasader, och vi har även projekterat anläggningen för att kunna uppnå Miljöbyggnad Silver, fortsätter hon.

Förutom arkitektur har Norconsult haft flera kompetenser med i projektet såsom arkitektur, badvattenrening, BAS-P och CAD/BIM-samordning, visualisering och akustik. Projektet är en utförandeentreprenad och under försommaren ska entreprenör upphandlas.

- Det händer mycket i vår bransch nu, säger Malin Ahlstedt. Det byggs mycket nytt och många befintliga badanläggningar står inför stora renoveringar. Det känns det jättekul att bidra med Norconsults spetskompetens inom badhus. Nu ser vi fram emot produktionsskedet och vi längtar tills vi får bada i nya Täby Simhall, avslutar hon.