Foto: Norconsult

Norconsult satsar på kompetensförsörjning

Martina Berg har länge försörjt Norconsult med lyckosamma rekryteringar inom många olika teknikområden. Nu tar hon steget till att bli Norconsultare på heltid, och vill med sin bredd och erfarenhet lyfta företagets arbetsgivarvarumärke till nästa nivå.

 En genuin nyfikenhet för människor lockade Martina till rekryteringsbranschen efter examen i arbets- och organisationspsykologi. Att hennes nisch blev samhällsbyggnad var dock något av en slump. Efter att ha varit med och drivit familjeföretag samt arbetat med ledarutveckling under ett par år hamnade hon på ett headhuntingbolag inom engineering där hennes första uppdrag hos extern kund var hos just Norconsult.

- Jag hade positiva möten från första stund med de rekryterande cheferna. De förstod tidigt att det krävs engagemang för att kunna lyckas i en rekrytering, och jag blev bemött som en samarbetspartner snarare än en leverantör, berättar hon.

Som rekryteringskonsult har Martina arbetat med kompetensförsörjning för flera stora aktörer i Göteborgsregionen. Under våren utökades hennes uppdrag hos Norconsult, och i oktober påbörjade hon sin anställning som HR Partner. Hennes fokus kommer framförallt ligga på kompetensförsörjning, employer branding, onboarding och ledarutveckling.

- Jag ser fram emot att få jobba i linjen, att få höja blicken och arbeta på en mer strategisk nivå. Det ska bli roligt att få följa resultatet av de strategier man lägger för kompetensförsörjning, säger hon.

Att befinna sig i en kontext där många aktörer konkurrerar om samma kompetens kräver ett engagerat arbete med arbetsgivarvarumärket, där man aldrig kan luta sig tillbaka konstaterar Martina.

- Det jag gillar med Norconsult är att det är det lilla stora bolaget. Att bli ”samhällsbyggare med helhetssyn” tilltalar mig också – för det är man verkligen i jämförelse med många andra aktörer på marknaden. Här finns inget som främjar intern konkurrens. Att det är ett till 100% medarbetarägt bolag gör oss unika i vårt slag, fortsätter hon.

HR-chef Charlotte Wikman ser fram emot att kunna vässa företagets arbete inom kompetensförsörjning och ledarskap och att Martina blir Norconsultare fullt ut.

- Jag är väldigt glad att Martina har valt att bli Norconsultare och att vi får ta del av hennes kompetens inom flera områden. Martina är mycket kunnig, har många goda idéer och en förmåga att inspirera andra. Hon har fått en väldigt bra start och Team HR kan bidra med ännu mer värdeskapande stöttning till våra verksamheter i hela Sverige.