Foto: Norconsult

Norconsult utökar sitt erbjudande inom El & Automation

Efter en fartfylld och lyckad etablering av affärsområdet Industri vänder Norconsult nu blicken mot Göteborg. I slutet av maj förstärks kontoret av åtta nya medarbetare med bred erfarenhet på industriområdet.

Norconsult har på kort tid etablerat ett betydande industrisegment kring orterna Sundsvall, Gävle, Östersund och Örnsköldsvik. Nu har turen kommit till Göteborg.

Det nya teamet El & automation leds av Benny Jansson, som likt kollegan Peter tilltalas av att bli en del av ett medarbetarägt bolag. Tillsammans erbjuder de bred kompetens inom flertalet elområden: El- & telesystem, elkraft, belysning, säkerhetssystem, automation och instrumentering,

- Norconsult kändes som ett bra och sunt bolag som tänker på sina anställda, och det var givetvis lockande att vara med i uppstartsfasen av en ny avdelning. Att dessutom få göra det med nära kollegor jag arbetat med tidigare känns jättekul, säger Peter Fridén som är först på plats av de åtta nya Norconsultarna.

Teamet har mångårig erfarenhet från projekt avseende kraftvärmeverk, fordonsindustri, petrokemisk industri, livsmedelsindustri, infrastruktur, offentliga och kommersiella byggnader samt bostäder. De har även kompetens från uppdrag som beställarombud, byggledning och besiktning.

- Vår bredd är vår styrka, där våra olika bakgrunder och erfarenhet av marknaden gör att vi kan erbjuda optimerade och kvalitativa helhetslösningar samt spetskompetens för kunden. Det är också något vi kommer ta med oss in i uppbyggnaden av teamet i Göteborg – att jobba aktivt med erfarenhetsåterföring och kvalité i uppdragen, säger Benny.

Redan nu finns planer på att utöka industrisektionen i Göteborg med fler konsulter, för att kunna ta sig an större multidisciplinära uppdrag tillsammans med kollegorna ute i landet.

- Vi har träffat helt rätt i denna rekrytering, säger sektionschef Mikael Hägglund. Kompetensen som finns hos våra nya kollegor är mycket intressant och kommer att komplettera vårt erbjudande på ett bra sätt, säger Mikael. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, avslutar han.