Anna-Karin Karlsson leder etableringen av nya gruppen Elteknik & Projektledning i Västerås. Foto: Norconsult

Norconsult växer i Västerås

Med målmedvetenhet och passion för att få andra att växa ska Anna-Karin Karlsson bredda Norconsults erbjudande inom elteknik och projektledning i Västerås.

I januari startades en ny grupp inom Elteknik & Projektledning på Norconsult i Västerås. Uppdragen omfattar utredningar, projekteringar och projektledning av transformatorstationer 10-400kV, vindkraftsanslutningar, vattenkraftsanläggningar och solcellsparker. Anna-Karin Karlsson leder etableringen och har lång erfarenhet inom energiområdet.

- Det är mycket energigivande att få möjligheten att starta en ny grupp; att analysera marknadsbehovet, vad vi vill jobba med, vilka kompetenser vi behöver förstärka med och så vidare, säger hon.

Som ledare drivs hon av att se andra växa, där hennes främsta styrka är att engagera och se olika personers potentialer. Hon brinner också för att utveckla juniorer, och inspireras av drivna kvinnor i den mansdominerade energisektorn.

- Just nu består både Västeråskontoret och vår grupp av 50% kvinnor och det känns mycket stimulerande. Jag coachar också en nyanställd junior projektledare i ett stort anläggningsprojekt där hon är den som frontar och jag stöttar i bakgrunden. Det blir både en kvalitativ och ekonomisk fördelaktig lösning för vår beställare. Marknaden behöver fler juniora personer och vi seniora måste släppa fram dem. Detta koncept är något jag brinner för och som ger mig enormt med energi, fortsätter hon.

Att arbeta på ett av branschens mest jämställda företag som ägs av medarbetarna var det som främst lockade Anna-Karin till Norconsult. Hon är van att leda stora grupper på distans, och har fått ett varmt mottagande av kollegorna.

- Det är ett aktivt gäng i Västerås som genomfört utomhusaktiviteter: allt från löpning i spår och snö till långfärdskridskor och orientering. Gemenskap och trivsel är en viktig parameter både för att behålla personal och för att kunna expandera, avslutar hon.