Foto: Norconsult

Nya utmaningar på välkänd mark

Lennart Wetterholt motiveras av att jobba med kombinationen av människor, teknik och affär. Efter många års erfarenhet från både entreprenörs- och konsultsidan i olika chefsroller har han återvänt som senior konsult inom samhällsbyggnad. Sedan årsskiftet arbetar Lennart på Norconsult som uppdragsledare för flerfackliga projekt och som specialist inom geoteknik och vattenkraft på Team Mark & Vatten i Växjö.

Lennart har mångårig erfarenhet inom samhällsbyggnad som projekteringsledare och linjechef. Han valde att börja på Norconsult eftersom han tycker att ägarformen är intressant och företagets helhetstänk tilltalar honom.

- Jag tycker om att påverka ledning och styrning av projekt både kopplat till affären och tekniken. Norconsult värderar samarbete, kreativitet och trivsel vilket jag också gör. Dessutom jobbar företaget i intressanta projekt och är i en spännande utvecklingsfas, berättar han.

Lennart inspireras av att stötta organisationer och personer och se dem utvecklas. Han har bland annat varit mentor åt yngre ingenjörer, både på Norconsult och vid tidigare anställningar.

- Lennart har många omfattande projekt i ryggen som kommer till nytta för oss, säger Johan Saltin, sektionschef på Mark & Vatten i Växjö. Att anställa Lennart har varit en viktig del i vår vision om att växa lokalt i Växjö, men även nationellt inom multidisciplinära projekt, fortsätter han.

På fritiden blir det mest familjeliv och när tid finns tycker han även om att vara ute på havet, spela golf, eller gå på ett spinningpass.