Stefan bygger trafikteam i Stockholm

Stefan Thelander började på Norconsult i augusti i år för att bygga upp ett trafikteam på Stockholmskontoret. Dessutom kommer han att arbeta strategiskt med marknadsfrågor inom Infrastruktur.

Efter 11 år på Ramböll kände Stefan att det vara dags för nya utmaningar. Ett lite mindre företag med ambition att växa passade bra. Tidigare kollegor och kontakter lämnade bra referenser på ett medarbetarägt företag med en platt organisation som är riktigt bra på att samarbeta.

Stefan tog sin examen som civilingenjör i slutet på 80-talet och några år efter examen hamnade han av en slump på en kommun med ansvar för trafikfrågor. Ett stort intresse för samhällsbyggnad och då speciellt trafikfrågor gjorde att han vid nästa karriärsteg bytte från beställarsidan till att bli teknikkonsult.

  • Jag gillar utredningar i tidiga skeden, det är därför jag gillar att arbeta med trafikfrågor, berättar Stefan. Det är viktiga frågor som ständigt är aktuella och det är stimulerande att utveckla ett område där människor påverkas väldigt påtagligt, fortsätter han.

Idag sitter Stefan i Stockholmskontorets fantastiska lokaler, i Kungliga Myntet på Kungsholmen, och jobbar i trafikuppdrag tillsammans med kollegor i Malmö och Göteborg. Utöver det så jobbar han med marknadsfrågor och är kvalitetssamordnare så sysselsättning saknas inte.

  • Med ett antal bra ramavtal i Stockholm har vi fullt upp så fokus ligger på att rekrytera fler trafikplanerare så att vi blir en grupp även i Stockholm, avslutar Stefan.

Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult.

Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult.