Farah Al-Aieshy ny vd för Norconsult AB

Farah Al-Aieshy ny vd för Norconsult AB

Farah Al-Aieshy har utsetts till ny vd för Norconsult AB och Executive Vice President för Norconsultkoncernen. Farah arbetar för närvarande på Sweco där hon innehaft flera ledande roller och är för närvarande divisionschef för Swecos projektledningsverksamhet.

‒Jag är väldigt glad att Farah Al-Aieshy tackat ja till tjänsten som vd för Norconsult i Sverige. Farah har många års relevant branscherfarenhet från ett flertal konsultbolag och har ett brett kontaktnät i svenskt näringsliv. Med Farah i laget är Norconsult i Sverige väl rustat att föra den starka företagskulturen vidare och dessutom vidareutveckla bolaget på nya marknader, säger Egil Hogna, CEO i Norconsult.

Farah är civilingenjör från KTH och har ca 24 års branscherfarenhet. Karriären efter KTH började som brokonstruktör och senare vägprojektör. Efter ett antal år som konstruktör och projektör väcktes Farahs intresse för ledarskap, först som uppdragsledare för stora projekt och senare som linjechef på olika nivåer, från gruppchef till vd. Sedan 2020 är hon divisionschef för Swecos projektledningsverksamhet som omfattar cirka 400 medarbetare

‒Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda Norconsult och ser fram emot att lära känna bolaget och medarbetarna, berättar Farah. Jag har varit nyfiken på Norconsult och på avstånd följt bolagets resa. Norconsult har en stark plats på marknaden och jag ser fram emot att leda Norconsult i sin vidare utveckling. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med våra kunder lösa de samhällsutmaningar vi ställs inför, fortsätter Farah.

Farah bor i Stockholm och kommer att ha Norconsults kontor i Stockholm som tjänsteställe men dela sin tid mellan Stockholmskontoret och huvudkontoret i Göteborg. Som vd för Norconsult AB kommer hon även att sitta i koncernledningen.

Norconsult AB har fördubblat antalet medarbetare och omsättningen under de senaste 5 åren. Idag har bolaget drygt 900 medarbetare och bruttoomsättningen strax över en miljard. Trots den starka expansionen har bolaget lyckats behålla sin unika företagskultur och har under många år varit branschledande när det gäller trivsel och engagemang. 2021 utsågs Norconsult till Årets Teknikkonsult i PS Teknikdygnets enkät bland medarbetare i branschen.

Farah tillträder sin tjänst senast vid årsskiftet och efterträder Ljot Strömseng som efter 17 år lämnar posten som vd. Ljot kommer att vara vd fram tills Farah tillträder.