Foto: Emil Nordin

Full fart framåt för Jessica

För sex år sen uppstod intresset – i dag cyklar hon på elitnivå och siktar mot SM. Jessica Eriksson tar med sig tävlingsandan till jobbet som arkitekt på Norconsult.

År 2015 var Jessica Eriksson den snabbaste kvinnan att ta sig runt det 30 mil långa loppet Vättern runt. Förra året bytte hon ut racern mot en mountainbike och körde Cykelvasan och Lidingöloppet MTB.

– Jag tycker om att testa mina gränser och se hur långt jag kan komma och hur bra jag kan bli. Det går igen i min yrkesroll där jag siktar på att Norconsult ska gå från en doldis i arkitekt-Stockholm till att synas och ta plats, särskilt för beställare med hög miljöambition, säger Jessica.

Hon arbetar som chef för Team Arkitektur på Norconsult i Stockholm. Just nu ritar hon skolor och förskolor. Viljan att ta sig an nya utmaningar är återkommande för Jessica. På midsommardagen tävlar hon i cykel-SM tillsammans med sitt elitlag, men även på jobbet är cykling ett naturligt inslag.

– Norconsult uppmuntrar oss anställda att välja klimatsmarta transporter. Vi är många som cyklar till jobbet och vi har en årlig cykelutmaning som sporrar oss, säger Jessica.

Att tävla på cykel kräver ett stort mått oräddhet. Ofta ligger cyklisterna axel mot axel med bara någon decimeter mellan cyklarna, i snitt 40 km i timmen och 70 km i timmen i utförslöporna.

– Det finns en tävlingsanda i mig som jag har nytta av även som arkitekt. På vårt Stockholmskontor är vi sporrade att växa och ta spännande uppdrag som kommer göra oss ännu mer attraktiva för både beställare och potentiellt nya medarbetare, säger Jessica.