Ida Dahlbäck ny kommunikationschef på Norconsult AB

Ida Dahlbäck tillträder som ny kommunikationschef på Norconsult AB. Hon lämnar en tjänst som kommunikationsansvarig för Väg och anläggning, Skanska Sverige och är väl förtrogen med samhällsbyggnadsbranschen.

- Jag är väldigt glad att Ida Dahlbäck har tackat ja till tjänsten som kommunikationschef på Norconsult i Sverige. Ida har med sig erfarenhet från en stor aktör inom samhällsbyggnad och kommer att bidra till att utveckla vårt strategiska kommunikations- och varumärkesarbete framöver, säger Farah Al-Aieshy.

Ida har en lång erfarenhet inom kommunikation och har haft ett flertal olika positioner på Skanska Sverige sedan 2005, de senaste åren som kommunikationsansvarig för Väg och anläggning, en verksamhetsgren med cirka 2 000 medarbetare. I sin roll som kommunikationsansvarig har Ida bland annat ansvarat för att omsätta ledningsgruppens strategier och mål i taktiskt kommunikationsarbete samt drivit nyhetsarbete både internt och externt.

- Det känns fantastiskt att få ta sig an detta uppdrag. Samhällsbyggnadsbranschen är intressant, relevant och i ständig framåtrörelse. Norconsult har en unik och attraktiv position med sin flerfackliga kompetens, sina engagerade medarbetare och starka värderingar. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet fortsätta utveckla kommunikations- och varumärkesarbetet, vi har en spännande resa framför oss, säger Ida Dahlbäck.

Norconsult AB har mer än fördubblat antalet medarbetare och omsättningen under de senaste 5 åren. Idag har bolaget 39 kontor över hela Sverige, drygt 1100 medarbetare och en bruttoomsättning på 1,2 miljarder.

Ida kommer att tillträda sin tjänst 20 mars 2023. Catharina Johansson som fram tills nu haft tjänsten som kommunikationsansvarig kommer att arbeta kvar på avdelning Kommunikation & Varumärke och fortsätta att jobba mer operativt med kommunikation.