Den nya masten är den senaste innovationen på marknaden, och bidrar både till minskade utsläpp och kostnadsbesparingar

Norconsult Fältgeoteknik tar helhetsgrepp om hållbarhet

I höstas satsade Norconsult Fältgeoteknik stort på miljöanpassad utrustning för verksamheten i Sverige. Nu tar bolaget ett helhetsgrepp kring hållbarhet genom miljövänligare utrustning, säkrare fordon och mer effektiva leveranser i hela Norden.

Norconsult Fältgeoteknik utför geotekniska- och miljöundersökningar inom alla typer av projekt, från stora komplicerade infrastrukturanläggningar till enskilda små byggprojekt. I höstas satsade man stort på miljöklassade fordon och borrutrustning i Sverige, och nu har turen kommit till verksamheten i Norge. Bolaget har ett uttalat mål om att minska sina utsläpp vid både transporter och genomförande.

- Vårt tjänsteutbud ska bestå av hållbara lösningar, vilket vi nu kan erbjuda fullt ut i vår nordiska verksamhet, säger VD Markus Mangsten. Våra fältgeotekniker arbetar ofta i utsatta miljöer där säkerheten är av avgörande för leveransen. Därför är våra nya fordon bättre utrustade ur både miljö- och säkerhetssynpunkt, fortsätter han.

nya_bilar_fältgeo_no_.jpg

Bolagets nya borrmast är den senaste innovationen på marknaden, som till skillnad från andra master är kompatibel med grävmaskiner. Detta innebär minskade utsläpp och kostnader vid transporter då grävmaskin kan hyras på plats. Masten är dessutom mer effektiv i sitt utförande med fler borrpunkter, har större tillgänglighet och ger minimalt markavtryck.

Genom att öka tryggheten för sina anställda och effektivisera sina leveranser samtidigt som man minskar sitt miljöavtryck vill bolaget ta ett helhetsgrepp kring hållbarhet, och hoppas att fler branschkollegor inspireras att göra detsamma.

- Vi har fått många positiva reaktioner på vår hållbarhetssatsning i Sverige, och nu hoppas vi på lika bra respons från marknaden i Norge, avslutar Markus.