Norconsults arkitekter Julia Hjortmyr Grabe och Dan Johansson

Norconsult handplockade till världens främsta passivhusmässa

Den 24 september kommer Julia Hjortmyr Grabe och Dan Johansson att presentera erfarenheterna av projekt CIK på världens främsta passivhusmässa i Berlin via länk från Norconsults kontor i Stockholm, då evenemanget i år kommer att hållas helt digitalt.

I slutet av september går International Passive House Conference 2020 av stapeln i Berlin, där branschkollegor från hela världen samlas för att diskutera de senaste idéerna och nyheterna kring passivhus tillsammans. Norconsults Julia Hjortmyr Grabe och Dan Johansson har handplockats till konferensen för att presentera erfarenheterna från projektet CIK (Centrum för Idrott och Kultur) i Knivsta. En spännande och utmanande uppgift menar kollegorna, då konferensen kommer att hållas helt digitalt.

- Det är en stor ära att bli inbjudna som talare till evenemanget, säger Julia. Vi kommer att prata om erfarenheter och lärdomar från vårt arbete med CIK och hoppas att det ger inspiration kring möjligheterna som finns med att kombinera idrotts- och kulturanläggningar med passivhustekniken.

Det är 24:e året i rad som Passive House Conference arrangeras, men första gången någonsin i digital form. Alla aktiviteter som är knutna till både utställning och konferensprogrammet sker alltså via länk.

- Närvaron och nerven som infinner sig vid en presentation inför riktig publik uteblir, då vår presentation spelades in för över en månad sedan, berättar Dan. Men vi är tacksamma för att möjligheten till digital medverkan finns, och hoppas att vårt arbete med CIK öppnar upp för intressanta diskussioner och inspel, trots att vi inte möts fysiskt på plats.

Läs mer om International Passive House Conference här