Foto: Norconsult

Norconsult och Tyréns i topp när det gäller jämställdhet

Cinodes årliga jämställhetsundersökning är nu klar och vi vill gratulera Tyréns till förstaplatsen inom Samhällsbyggnadsbranschen.

- Norconsult placerade sig som god tvåa. Arbetet med att vara ett jämställt företag är en grundbult för Norconsult och väsentligt för samhället i stort, säger Charlotte Wikman, HR-chef på Norconsult.

Norconsult har medvetet arbetat med jämställdhetsfrågan under många år. Vi har en inkluderande kultur som låter våra medarbetare växa och motiverar kvinnor likväl som män att ta steget till att bli experter eller ledare.

- Vi har en 40/60 fördelning men är inte nöjda för det - vi vet att vi inte kan luta oss tillbaka, säger Charlotte Wikman. Vi måste fortsätta att arbeta för det vi tror på, att vi bäst kan tjäna det samhälle vi lever i genom att spegla det.

- Hur vi kompetensförsörjer oss är en viktig del i detta, att våra rekryterande chefer kan rekrytera på ett rättvist och fördomsfritt sätt, fortsätter Charlotte. Lönesättningen är en annan, att det är prestation och ansvar som styr och differentierar, ingenting annat. Vi arbetar aktivt för att vara den bästa arbetsgivaren och strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning. Detta arbete visar sig även tydligt i vår personalomsättning – som är en av de lägsta i branschen.