Kristianstad vy över staden
Foto: Kristianstads kommun

Norconsult öppnar kontor i Kristianstad

I slutet av augusti slog Norconsult upp portarna till sitt nya kontor i Kristianstad. Det nya kontoret är nästa steg i bolagets tillväxtresa och strategi att hålla sig nära den lokala marknaden.

På det nya kontoret i Kristianstad, som ligger centralt nära tågstationen, sitter i dagsläget sju medarbetare som inom kort kommer bli fler. Det är flera stora projekt på gång i området, bland annat ett nytt rättscentrum och satsningar inom sjukvården och högskolan.

Tidigare i år invigde Norconsult nytt kontor i Boden och expanderade samtidigt på flera befintliga kontor, bland annat Luleå, Skellefteå, Umeå, Varberg, Halmstad och Helsingborg.

– Vår strategi är att växa både geografiskt och utifrån kompetens och ser framför allt en stark tillväxt i norr samtidigt som vi kompletterar vår närvaro i väst och syd. Vi har tidigare haft en vit fläck i och omkring Kristianstad och är glada över att kunna etablera oss här. Kommunen har en ambition att verka som en motor för tillväxt i regionen och vill vara en attraktiv ort som drar till sig människor, kompetens och idéer. Vi är stolta över att kunna vara med och bidra till det, säger Farah Al-Aieshy, VD för Norconsult.

Lokal närvaro och samarbete över gränserna

Norconsult bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom att kombinera ingenjörskonst, arkitektur och digital kompetens.

De 5 900 medarbetarna med specialistkompetens inom bygg och fastighet, infrastruktur, arkitektur, energi, vatten och avlopp, industri, miljö och digitalisering finns på mer än 130 kontor runt om i världen och arbetar i projekt inom både offentlig och privat sektor.

– Vi har en helhetssyn som bygger på lokal närvaro och tvärfacklig samverkan. Eftersom våra uppdrag finns över hela Sverige vill vi också göra det, säger Farah Al-Aieshy.

  • Cecilia Köljing

    Presskontakt

  • Kontakta oss