Originalfoto: Bodens kommun

Norconsult stärker sin lokala närvaro i norr

Det planeras många stora satsningar i norra Sverige till följd av den gröna omställningen. Norconsult öppnar nytt kontor i Boden och stärker därmed sin lokala närvaro i norr.

Utvecklingen i Övre Norrland är glödhet. Under de kommande 15 åren ska över tusen miljarder investeras. Kommunerna i regionen skriker därför efter både arbetskraft och infrastruktur.

Den 4 maj invigs Norconsults nya Bodenkontor. På invigningen kommer bland andra Claes Nordmark, kommunalråd i Boden, och Cecilia Kvibacke från Bodens kommun berätta mer om vad som är på gång i området. Dessutom kommer Norconsults VD Farah Al-Aieshy prata lite om hur Norconsult dockar in i allt det som händer i norr.

– Det är en oerhört viktig del av landet som står inför en jättespännande utveckling. Med vår kompetens och erfarenhet från olika uppdrag runt om i Sverige och Norge kan vi vara ett stöd i allt från kraftförsörjning till att rita förskolor och genom hela industrikedjan, säger Farah Al-Aieshy.

Både lokal förankring och influenser utifrån

Maria Åberg är Norconsults marknadsansvariga i norr och menar att den lokala förankringen är viktig för att skapa ett hållbart projekt.

– Vi är så mycket mer än det lilla lokalkontoret. Vi är närmare 6 000 medarbetare i koncernen, har en bred specialistkompetens och sätter alltid ihop den bästa projektgruppen för det specifika uppdraget. På så vis får vi både lokal förankring och influenser från orter som gått igenom den här typen av utveckling förut, säger hon.

Extra kraftig tillväxt

Norconsult har funnits i Norra Sverige sedan 2009 och har haft en extra kraftig tillväxt under de senaste åren, bland annat genom förvärvet av Arkitekthuset Monarken och etablering av nya affärsområden som bro och industri.

I nuläget arbetar över 150 medarbetare i Luleå, Piteå, Boden, Skellefteå och Gällivare. På det nya kontoret sitter 13 medarbetare och det finns plats för fler. Planen är att växa inom samtliga teknikområden.