Magnus Pettersson
Magnus Pettersson

Norconsult tillsätter ny Avdelningschef för Arkitektur

Magnus Pettersson blir Norconsult Sveriges nya Avdelningschef för Arkitektur i Göteborg. Magnus är arkitekt SAR/MSA och har arbetat med arkitektur, projektledning samt affärs- och fastighetsutveckling i över 20 år.

Magnus Pettersson beskriver sig som affärsdriven, nyfiken och teamorienterad. I sin yrkesroll strävar han efter att kombinera ny kunskap med upparbetad erfarenhet och kompetens, gillar att ta ansvar och tror på ett coachande och inkluderande ledarskap. De senaste åren har han drivit Inobi AB.

Det som lockade honom till Norconsult var de starka spetskompetenserna, bland annat inom vårdbyggnader och badhus, och en hög tvärfacklig ambition tillsammans med bolagets övriga kompetenser.

– Det ska bli spännande att få bli en del av det och få bidra till en vidareutveckling. Jag drivs av att skapa långsiktig hållbar nytta, utveckla projekt och fastigheter, såväl som team, processer och metoder, säger han.

Norconsults arkitektmiljöer har utvecklats från en arkitektavdelning i Göteborg med 45 medarbetare till fyra arkitektavdelningar med 120 medarbetare och en geografisk spridning från Malmö till Luleå under loppet av åtta år. Med knappt 200 medarbetare inom arkitektur, stadsbyggnad och landskapsarkitektur kan bolaget räknas till en av Sveriges största arkitektmiljöer.

– Vi är oerhört glada att ha Magnus hos oss. Hans erfarenhet av att leda större projekt i kombination med ett drivet affärsmannaskap kommer gynna våra kunder såväl som vår organisation, säger Jessica Eriksson, Affärschef för Arkitektur på Norconsult Sverige.

  • Cecilia Köljing

    Presskontakt

  • Kontakta oss