Norconsult vinnare av arkitekturpris

Igår delade Kungsbacka kommun ut sitt Arkitekturpris för 23 året i rad. Priset består av två delar och Norconsults översvämningsskydd vann årets stadsmiljöpris.

Juryns motivering lyder:
"En ny mötesplats har skapats i Kungsbacka stad där funktion och estetik samspelar. Vackert gestaltad med inbjudande bryggor, träd- och perenn­planteringar samt ett corten-inramat översvämningsskydd som ringlar fram längs Kungsbackaån. Genom ett konsekvent och genomarbetat arkitektoniskt uttryck blir det en förebild för kommande tillägg i det offentliga rummet utmed ån."

Prisutdelningen gick av stapeln på Fyrens bibliotek i Kungsbacka. Jimmy Hagman och Anna Thomsen från Norconsults Team Landskap var på plats för att motta priset och svara på allmänhetens frågor.

Om stadsmiljöpriset
Priset delas ut till en nyligen färdigställd byggnad eller utemiljö som är nybyggd eller ombyggd. Det kan vara en privat eller offentlig byggnad eller grupp av byggnader, ett stadsrum eller ett parkrum som bidrar till en trivsammare miljö i Kungsbacka. Totalt 500 förslag till nomineringar har lämnats in i de två kategorierna av kommuninvånarna i Kungsbacka. Av dessa bidrag nominerades sedan 3 förslag till varje pris som kommuninvånarna har röstat på.

Klicka här för att läsa mer om översvämningsskydden.

Läs mer om priset här.