Bild: Metso Outotec

Norconsult vinner ramavtal inom industri

Norconsult har vunnit ett ramavtal med Metso Outotec, ett företag som verkar inom hållbar teknik, ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling världen över.

Metso Outotec har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland och mer än 15 000 anställda i över 50 länder. Företaget är noterat på Helsingforsbörsen (Nasdaq Helsinki).

Norconsult kommer inom ramen för avtalet leverera i första hand ingenjörstjänster inom el, instrument och automation, rör, mekanik, projektledning, process.

– Vi hoppas även kunna sälja in hållbarhet på sikt. Skulle det bli ett större projekt hoppas jag att alla tre divisioner inom Norconsult kan samarbeta så att vi tillsammans kan få till ett bra anbud som leder till lyckade projekt, säger Lottie Lind, Avdelningschef för El & Anläggningskonstruktion på Norconsult.

Metso Outotec siktar på att med hjälp av sin expertis inom produkter och bearbetning öka kundernas energi- och vatteneffektivitet, produktivitet och minska miljömässiga risker. Norconsult kommer bistå med kompetens inom konstruktion, design, projektledning, risk inom el, instrument, automation, rör, mekanik och process.

– Kort och gott allt en duktig konsultfirma inom industri kan hjälpa kunden med, säger Lottie Lind.

Ramavtalet gäller från den 1 november 2022.