Foto: Jansin & Hammarling

Nu öppnar Sveriges första passivhuscertifierade ishall

I höstas invigdes Knivsta Centrum för Idrott och Kultur med pompa och ståt, men det är först nu som en av anläggningens största attraktioner kommit på plats: ishallen. I och med att den öppnas för allmänheten är hela CIK-projektet nu i hamn.

Den 10 juni öppnas Ishallen i CIK för allmänheten och föreningslivet. Norconsult har ritat anläggningen, projekterat akustik, AV-teknik, storkök, landskap, scenteknik, inredning, tillgänglighet och BIM-samordnat för hela anläggningen. Arkitekterna Dan Johansson och Julia Hjortmyr Grabe är stolta och glada över att projektet äntligen är i hamn.

- Projektet började ursprungligen som en utomhusrink och har sedan vuxit i takt med att Knivsta kommun definierat sitt behov av ett allaktivitetshus. Men det känns extra roligt att få se den färdiga ishallen eftersom den är grunden till projektet, säger Julia och Dan.

Beskedet om att kunna öppna ishallen till sommaren har dragit ut på tiden men nu är allt på plats berättar Knivsta kommuns fritidschef Catrine Wermelin i en intervju för kommunens hemsida.

- Ishallen är verkligen superfin och vi är många som är förväntansfulla. Bygget som har färdigställt hallen och de team som nu jobbar för att få alla delar på plats för verksamhet gör ett kanonjobb! Det känns verkligen roligt att ishallen kan öppnas nu, säger Catrine.

För att det ska vara ekonomiskt möjligt att öppna ishallen redan i juni har flera kontrakt skrivits med företag som kommer bedriva hockey- och konståkningsläger. Den 17 augusti drar den ordinarie säsongen igång.