Foto: Piteå Näringsfastigheter AB

Nystart för Norconsult i Piteå

I veckan bar flyttlasset av från Norconsults två Piteåkontor iväg till nya gemensamma lokaler i Furunäsets Företagsby. – Det blir en nystart där vi får närmare till varandra, både socialt och i våra uppdrag, säger sektionschef Berndt Hortlund.

Furunäset Företagsby är omringad av naturskön miljö, parkliknande områden, vatten och vackra byggnader bara några kilometer från stadskärnan i Piteå. Området huserade tidigare sjukhusverksamhet men är numera hem åt ett stort antal företag, där Piteå Näringsfastigheter är fastighetsägare.

Norconsult har haft kontor här sedan tidigt 2000-tal. 2018 köpte företaget upp Arkitekthuset Monarken, som då också hade kontor i företagsbyn. Under 2020 togs beslutet att flytta ihop de två verksamheterna i gemensamt kontor, för att komma närmare varandra såväl professionellt som socialt.

- Vi har haft nära till varandra förut men att sitta tillsammans ger fler fördelar, säger Berndt Hortlund, sektionschef för Installationsteknik. Vi får en gemensam nystart och kan skapa ännu bättre förutsättningar för samarbete och kreativa lösningar för våra kunder. Det är nästan som att börja på nytt jobb igen, berättar han.

Tillsammans omfattar det nya kontoret fler än 60 experter inom mark, geoteknik, installationsteknik, arkitektur, konstruktion med flera. Att göra ett kontor av två är en del i Norconsults strategi att växa i Norr, och tillsammans med kontoren i Luleå och Skellefteå mäter konsultstyrkan snart över 100 personer.

Studioledare Henrik Eriksson ser också fram emot att bli sambo med kollegorna, särskilt då företagets egna experter inom konstruktion, arkitektur, inredning, byggledning, el och vvs har satt prägel på lokalerna.

- Vi har haft en intern arbetsgrupp som tyckt till om utformningen, som vi sedan har omsatt i generösa och smarta lokaler där vi också får plats att växa. Allt i gott samarbete med fastighetsägaren PNF, förklarar Henrik. Med alla tekniker under samma tak kan vi knäcka idéer redan vid kaffeautomaten!