Foto: Upplands Bro kommun

Upplands-Bros snyggaste, tryggaste och mest jämställda aktivitetspark invigd!

Norconsults landskapsarkitekter har gestaltat den nya aktivitetsparken i Upplands Bro, som med ledorden Snygg, Trygg och Jämställd ska attrahera kommunens barn och ungdomar. Målet är att parken ska vara en välkomnande plats för alla – oavsett kön, ålder, ursprung, fritidsintresse och funktionsförmåga.

I helgen invigdes den nya aktivitetsparken för spontanidrott och kulturaktiviteter i Upplands-Bro, där Norconsults landskapsarkitekter i Stockholm har tagit fram gestaltningsprogrammet för parken. Utformningen bygger på ett sammanhållet formspråk med utgångspunkt i aktivitet, rörelse och kreativitet. Aktivitetsytorna har tagits fram för att sammanfoga olika åldersgrupper, kön, särintressen och funktionsvariationer.

- Besökarna kommer att kunna välja på en mängd aktiviteter som exempelvis musik, dans och gruppträning, parkour, klättring, skejting, utegym och basket, förklarar landskapsarkitekt Anna Nilsson. I stort sett alla aktivitetsstationer i parken kommer att vara tillgänglighetsanpassade, fortsätter hon.

Parken har närhet till flera skolor och förskolor, bostadsområden, naturliga gångstråk och grönområden. Den är dessutom öppen för allmänheten och inträdet är gratis.