Veronica Lindgren, gruppledare och Tony Strandberg, teamchef Spår- och järnvägsteknik ser fram emot att välkomna nya kollegor till teamet. Foto: Sten Jansin

Norconsult förvärvar Spår- och järnvägsteknikteam från Projektengagemang

Norconsult stärker sin kompetens inom Spår- och järnvägsteknik genom att förvärva den del av Projektengagemang som är verksam inom spår- och järnvägsteknik. Totalt kommer 18 specialister bli en del av Norconsult.

-Hållbara transporter är en förutsättning för att vi ska kunna möta klimatmålen. Därför blir järnvägskompetens än mer viktig, och när vi nu får möjlighet att stärka oss inom det området vill vi inte missa tillfället, säger Ljot Strömseng, vd för Norconsult.

Norconsult startade upp sitt team Spår- och järnvägsteam 2016. Teamet har vuxit och är idag drygt 35 medarbetare fördelade på nio kontor runt om i Sverige. Norconsult har en organisation med både bredd och spets för att ta sig an stora som små järnvägsuppdrag. Ambitionen är att växa för att vinna fler intressanta uppdrag. De nya medarbetarna kommer att ta med sig nya kunskaper till Norconsult tex ERTMS och dessutom får Norconsult möjlighet att arbeta med nya kunder.

-En spännande tid väntar efter semestrarna, där vi ska göra vårt yttersta för att våra nya kollegor ska känna sig välkomna till oss, säger Tony Strandberg teamchef Spår- och järnvägsteknik. Våra nya kollegor är ett otroligt bra tillskott för vår verksamhet där vi kommer komplettera varandra på ett bra sätt, avslutar Tony.