Börsen i Olso

Norconsult listas på Oslo Børs

Den 10 november 2023 listas Norconsult på Oslo Børs huvudlista.

– Börsnoteringen av Norconsult är en viktig milstolpe i bolagets snart 95-åriga historia, en notering som säkerställer ett starkt medarbetarägande och öppnar upp spännande möjligheter för bolaget. Norconsult är ett högkompetent företag med stark lokal förankring i Norden, med en balanserad mix av uppdrag inom privat och offentlig sektor. Framöver kommer vi att fortsätta attrahera, utveckla och behålla de bästa medarbetarna, samtidigt som vi fortsätter vår lönsamma tillväxt, säger Egil Hogna, VD för Norconsult ASA.

Intresset för börsnoteringen var stort från högkvalitativa investerare, inklusive ett brett deltagande från ledande norska institutioner, samt utvalda nordiska och internationella långsiktiga investerare. Därutöver har cirka 2 300 Norconsult-anställda och över 3 300 privata investerare tecknat aktier i erbjudandet, vilket ytterligare utökar bolagets aktieägarbas.

– Det här är en stor dag för Norconsult och jag är mycket stolt över dagens börsnotering. En notering på Oslobörsen gör det möjligt för bolaget att överväga strategiska möjligheter som kräver finansiell flexibilitet, samtidigt som vi tillvaratar alla våra duktiga medarbetares intressen och bolagets starka kultur, säger Nils Morten Huseby, styrelseordförande i Norconsult.

Vid börsöppningen den första handelsdagen fastställdes aktiekursen till 19 NOK per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på 5,7 miljarder NOK. Detta är den sjunde noteringen, och även den största, hittills under 2023 på Oslobörsen.

  • Cecilia Köljing

    Presskontakt

  • Kontakta oss