Foto: Polarbröd

Norconsult projekterar återuppbyggnaden av Polarbröd

När Polarbröds fabrik i Älvsbyn drabbades av en kraftig brand i somras totalförstördes stora delar av anläggningen. Nu är det klart att Norconsult fått förtroendet att ansvara för hela projekteringen för etapp 1. – Det är hedrande att få vara med och bygga upp verksamheten igen, säger Berndt Hortlund på Norconsult.

Polarbröds produkter har länge haft en självklar plats i många svenskars skafferi. Branden som raserade fabriken i Älvsbyn i slutet av augusti slog hårt mot orten, medarbetare, kunder och samarbetspartners.

- Vi har arbetat tillsammans med Polarbröd i olika projekt under 30 år, och varit mycket engagerade i företagets utveckling över tid. Beskedet om branden var chockerande, och det hela kändes mycket overkligt, berättar Berndt Hortlund, sektionschef och projekteringsledare på Norconsult. Våra medarbetare har lång erfarenhet av Polarbröds brödtillverkningsindustri, och vi har ett prioriterat intresse att hjälpa Polarbröd under denna svåra tid som branden inneburit, fortsätter han.

Norconsult har tilldelats uppdraget att ansvara för hela projekteringen för etapp 1, den första delen av det nya bageriet och fryshuset i Älvsbyn, som beräknas vara klar nästa år. Uppdraget omfattar tjänster inom allt från mark-, bygg-, el- och vvs-projektering.

- Vi vill stötta vår kund i både framgång och motgång. Vi har byggt upp ett ömsesidigt förtroende över tid och haft förmånen att vara med på hela resan från ax till limpa, bokstavligen. Det nya bageriet som byggs upp i spillrorna av det gamla kommer att bli en mer rationell och modern anläggning, en ny resa som vi ser mycket fram emot att påbörja, avslutar Berndt.