Foto: Bodens kommun/KOMM

Norconsult vinner nytt ramavtal i Boden – del av en större satsning

Det nya avtalet gäller översiktsplanering och strategisk orienterade uppdrag inom stadsbyggnad. Avtalet trädde i kraft i november 2022 och gäller i två år.

Norconsult kommer inom ramen för avtalet hantera strategiska frågor kring hur beställaren, Bodens kommun, ska utveckla och hushålla med sina mark- och vattenresurser på ett hållbart sätt i ett långt tidsperspektiv. Uppdragen handlar om strategisk planering inom relativt stora geografiska ytor och eventuellt även tematiska tillägg som hanterar ämnesspecifika frågor.

I arbetsgruppen finns samhällsplanerare, stadsplanerare och kulturgeografer med kompetens inom GIS och statistik. Det finns även specialistkompetens inom social hållbarhet.

– Vi kom på andra plats på avropslistan och fördelningen kommer ge oss cirka 40 procent av uppdragen så vi räknar med en hel del jobb, säger Daniel Rogat, samhällsplanerare på Norconsult, som ser ramavtalet som en del av en större satsning i den samhällsomvandling som sker i norra Sverige.

– Det en oerhört viktig del av Sverige som står inför en spännande utveckling. Med den kunskap Norconsult har från projekt runt om i Sverige känner vi att vi kan bidra till en mer hållbar och robust utveckling genom att arbeta tillsammans med dem som lever och verkar i Boden, säger han.

Christina Eneris, samhällsplanerare på Norconsults Gällivarekontor, håller med:

– Efterfrågan på vår kompetens växer i norra Sverige och vi jobbar redan med Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Arvidsjaur, Arjeplog och Luleå kommuner. Vi ser fram emot att få stärka och utveckla attraktiva och bärkraftiga samhällen även tillsammans med Boden. Vår kompetens finns över hela landet, vi har bland annat kontor i flera städer i norr, och ser ett behov av att stärka upp med fler medarbetare, säger hon.