Jan Iggström återvände till Norconsult

När man jobbat många år ändras ibland prioriteringarna. Det gäller i alla fall Jan Iggström som slutade att uppskatta jakten efter de riktigt stora industriprojekten och i stället valde att återvända till Norconsult.

Jan inriktade sig tidigt i yrkeskarriären på mekanik och rörkonstruktion. Industriteknik har alltid lockat och direkt efter sin utbildning började han på Akzo Nobel. Ganska snart halkade han in på att leda projekt och under åren har Jan varit projektledare i många komplexa industriprojekt.

Att vara projektledare slår an i en kreativ ådra i Jan. Han jämför projektledarrollen med att bygga något. Man måste hela tiden klura på hur man ska få ihop det i slutändan, vilket ofta är en utmaning men samtidigt en tillfredsställelse varje gång man kör i gång projektens nya anläggningar.

- Som person tänker jag i projektform så det är egentligen inte så konstigt att jag tidigt började som projektledare, berättar Jan. Jag stimuleras av att fundera på hur man ska planera och genomföra projekt. Projekten har en puls som ger mig energi.

Jan var gruppledare för projektledarna under 8 av sina totalt 28 år på Akzo Nobel. Därefter flyttade han till Pöyry, senare AFRY. När Norconsult startade upp sin industriverksamhet 2018 följde han med sina kollegor. Målet var att jobba 100% som projektledare, men när det tog längre tid än väntat att bygga upp verksamheten bytte Jan tillbaka till AFRY. Efter ett och halvt år kände dock Jan att han var färdig med stora företag och valde att komma tillbaka till Norconsult.

- Jag uppskattar den platta organisationen utan byråkrati där man har nära till sin affärschef. Även om jag har projektkollegor över hela landet så har jag också kollegor som sitter på samma ort. Det är viktigt för trivseln på kontoret, att ha roligt på jobbet är viktigt om man ska må bra, säger Jan.