Foto: Rosie Alm

Maria sätter Norconsult på kartan i Norr

Norconsult satsar i Norra Sverige och tillsätter Maria Åberg som Marknadsansvarig i Norr med fullt fokus på kundnöjdhet, samarbete och kvalitet.

Möjligheten att forma och påverka sin omvärld lockade Maria Åberg till att bli planarkitekt. Att dagligen få se och uppleva de projekt hon arbetat med på nära håll ger henne alltid en extra kick.

- Jag brukar berätta för mina barn hur häftigt det är att jag jobbar på ett företag som bygger vårt samhälle, deras framtid. Min dag börjar med att jag lämnar dem på skolan som är ett av de projekt jag jobbat med som planarkitekt och där Norconsult har ritat byggnaden. När jag sedan cyklar in till stan passerar jag ett av Sveriges största infrastrukturprojekt Östra länken, där Norconsult vunnit årets bygge för sina insatser inom mark, VA, landskap och geoteknik. Till sist når jag vårt nya kontor som våra inredare och projektörer har skapat, beärttar Maria.

Efter 8 år på Ramboll blir hon något av en återvändare till Norconsult, då hon i början av karriären var med och etablerade planavdelningen på Arkitekthuset Monarken (som förvärvades av Norconsult 2018). Efter flera år som uppdragsledande planarkitekt och senare chef längtade hon efter nya utmaningar där hon kunde ägna mer tid till det hon brinner för: kund- och marknadsfrågor.

- Styrkan hos en teknikkonsult är den bredd som finns hos de olika teknikområdena. Jag brukar säga att ingen kan allt utan vi ska samarbeta med de experter som finns inom företaget redan vid skiss. Att vi har allt från inredningsarkitekter till geotekniker inom samma bolag gör att vi kan ta oss an helheten i projekten, säger Maria.

Förutom att få arbeta med sina tidigare kollegor lockades hon av möjligheten i den nya rollen som marknadsansvarig, där kunden sätts i helt i fokus. Detta tillsammans med företagets särställning inom jämställdhet sticker ut bland konkurrenterna, menar Maria.

- Det ska bli väldigt spännande att lära känna företaget och alla kompetenser, och att nyttja potentialen som gör att vi kan utveckla oss själva och våra kunder – att skapa bättre projekt helt enkelt! Sen skadar det ju inte att Norconsult är bland de bästa i branschen med många kvinnor i ledande positioner, det är verkligen ett klimat jag känner av och uppskattar, avslutar hon.