Foto: Norconsult Fältgeoteknik

Naturen lockade Helene till Norconsult Fältgeoteknik

Att arbeta utomhus och vara aktiv på jobbet får Helene att trivas som bäst. På sin nya tjänst hos Norconsult Fältgeoteknik får hon båda delar, inklusive variation och möjligheten att resa. Hon blir den tredje kvinnliga fältgeoteknikern som ansluter till bolaget.

Helene Øhre har arbetat med fysiskt aktiva uppdrag under större delen av sitt yrkesliv, bland annat som stuckatör och djurskötare. Under en period lockade även tjänster inom säkerhet och HMS, där kontoret blev en mer naturlig miljö att vistas i. 


- Jag har provat på många olika yrken, men har alltid letat mig tillbaka till naturen på något sätt, berättar Helene. Jag backar aldrig för en utmaning, och variationen som jag fått genom tidigare jobb har berikat mig, fortsätter hon.

När tiden var mogen att söka sig vidare i karriären fångade en platsannons från Norconsult Fältgeoteknik hennes intresse lite extra.

- Annonsen innehöll allt som tilltalade mig – arbete utomhus, möjlighet att resa och att vara aktiv på jobbet, så jag sökte utan att tveka, säger Helene. Delar av yrket har jag erfarenhet från sedan innan genom min tekniska utbildning och tidigare tjänster inom bygg- och anläggningsbranschen, fortsätter hon.

Idag inleder hon sin fjärde vecka som fältgeotekniker, och verkar redan stortrivas i sin nya arbetsmiljö. Hon är den tredje kvinnliga fältgeoteknikern som ansluter till bolaget.

- Jobbet innebär större variation än vad jag först trodde, säger Helene. Det i kombination med mycket problemlösning och kommunikation gör att rollen passar mig perfekt!