Norconsult och WIKON
Per Persson, Johan Sivengård, Lisa Söderbaum, Farah Al-Aieshy, Lars Sassner och Anders Thorin

Norconsult köper Wermlands Infrakonsult AB

Norconsult Sverige köper Karlstad-baserade Wermlands Infrakonsult AB (WIKON). WIKON är specialiserade inom VA, mark, trafik, väg samt gata och har såväl offentliga som privata kunder. 

Mark- och anläggningskonsulten WIKON etablerades 2011 och levererar tjänster inom utredning, projektering, projekt- och byggledning samt besiktning. 

– Norconsults ambition är att erbjuda våra kunder tvärfacklig expertis på den lokala marknaden. I Värmland finns vi sedan tidigare och med förvärvet av Wermlands Infrakonsult stärker vi vårt tjänsteutbud inom infrastruktur i den här delen av Sverige, säger Farah Al-Aieshy, VD för Norconsult Sverige.

WIKON har elva medarbetare och omsatte 19 miljoner kronor i senaste redovisningsår. 

– Vi är stolta över att en av Nordens ledande samhällsbyggnadskonsulter värdesätter vår kompetens och vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med drygt 6 300 nya medarbetare. Med Norconsults bredd och djup blir vi ännu bättre rustade att hjälpa våra kunder att förverkliga sina projekt, säger Anders Thorin, VD för WIKON.

WIKON har under åren utfört många olika typer av uppdrag i både totalentreprenad och partnering, åt såväl kommuner som Trafikverket och entreprenörer. 

För ytterligare information: 

Investors: Elin Spieler, Head of Treasury och IR Manager, IR@norconsult.com         

Media: Ida Dahlbäck, Head of Communication and Brand Norconsult Sweden, Ida.Dahlback@norconsult.com