umea-soluppgang-solnedgang-mane-dronare-1278-HDR-Pano
Foto: Fredrik Larsson/ Visit Umeå

Norconsult tecknar nytt ramavtal inom arkitektur

Norconsult Sverige har ingått ett ramavtal med Umeå kommun. Avtalet avser tjänster inom arkitektur och träder i kraft den 1 februari 2024.

Avtalet gäller uppdrag kopplat till ny- och ombyggnation i det kommunala fastighetsbeståndet och rymmer hela kedjan, från tidiga skeden och utredning till färdig projektering för olika entreprenadformer. Eftersom Umeå är inköpscentral för ett antal närliggande kommuner kan avrop även komma från Bjurholm, Vännäs, Vindeln och Nordmalings kommuner och kommunala fastighetsbolag.

– Vår arkitektgrupp i Umeå är i en tillväxtfas och detta fina avtal kan ge oss ännu mer fart. Det är ett tufft läge i branschen just nu och den här typen av avtal betyder mycket. Vi går in som arkitekter men är vana att arbeta på bredden och kan handplocka den kompetens som krävs till olika uppdrag, säger Sofia Ek Hofverberg, gruppchef för Arkitektur i Umeå.

Sammanlagt kom det in 33 anbud. Norconsult placerades som en av sammanlagt tre antagna leverantörer och kommer tilldelas en tredjedel av alla uppdrag på upp till tre miljoner kronor per år. Avtalet gäller till och med sista januari 2026 med möjlig förlängning i sammanlagt två år.

  • Cecilia Köljing

    Presskontakt

  • Kontakta oss