Norconsult utsett till Karriärföretag för tredje året i rad

Nu står det klart: vi har blivit utsedda till Karriärföretag för tredje året i rad. Detta vill vi uppmärksamma med tre frågor till Charlotte Wikman, HR-chef på Norconsult.

Hur känns det?
– Det känns såklart jätteroligt! För att bli Karriärföretag krävs det att man erbjuder goda karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga talanger och ger dem en bra start i karriären. Vi är superglada över att nå nya potentiella medarbetare och vara en attraktiv arbetsgivare i branschen.

Vad betyder det att få den här typen av utmärkelse?
– Det visar att vi lyckats ta ett helhetsgrepp om samhällets utmaningar samtidigt som våra medarbetare mår bra och utvecklas. Och extra kul att vårt mångfalds- och inkluderingsarbete nämns i motiveringen.

Varför är det viktigt för Norconsult att vara ett karriärföretag?
– Vi har en hög efterfrågan på kompetens, både inom mer traditionella områden och kopplat till innovation och hållbarhet, och konkurrensen i branschen är tuff. Då är det viktigt för oss att kunna fånga upp talanger tidigt och erbjuda dem en trivsam arbetsplats där de kan utvecklas i sina yrkesroller. Den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Om Karriärföretagen

Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga talanger och ger dem en bra start i karriären. Norconsult har utsetts till Karriärföretag 2024 med följande motivering:

”Norconsult har inte bara byggt en imponerande konsultverksamhet inom teknik och arkitektur, utan har även lyckats skapa en arbetsplats som andas trivsel och utveckling. Med en tydlig betoning på medarbetarnas välmående, mångfald och inkludering har Norconsult framstått som en mycket attraktiv arbetsgivare. Genom sitt starka engagemang för hållbara lösningar och teknologisk innovation visar Norconsult att de är en arbetsgivare som tar ett helhetsgrepp om samhällets utmaningar.”

Läs mer på Norconsults sida hos Karriärföretagen: Norconsult - Karriärföretagen (karriarforetagen.se)

  • Cecilia Köljing

    Presskontakt

  • Kontakta oss