Robert Asplund, grupp- och kontorsledare på Norconsult i Östersund.

Norconsult inviger nytt kontor i Östersund

Nu Inviger Norconsult sitt nya kontor på Infanterigatan i Östersund. Personalen ser fram emot att ta över både huset och nya affärsområden.

Norconsult har funnits i Östersund i tio år och tidigare suttit i lokaler som delades med andra företag. Redan förra året flyttade medarbetarna in i det nya egna kontoret men invigningen har fått vänta på grund av pandemin.

– Under året som gått har vi fyllt alla 15 kontorsplatser, så på sätt och vis har vi vuxit ur lokalerna redan, skrattar Robert Asplund, grupp- och kontorsledare på Norconsult i Östersund. Men vi har option på undre våningen också och vår plan är att fylla hela huset, fortsätter han.

I personalstyrkan finns bred kompetens inom bland annat vattenkraft, elkraft, VVS och ventilation. Nu ansluter även en drönaroperatörtill gänget. Tillsammans med kollegor i andra städer arbetar de med projekt över hela landet.

– Det är många spännande projekt som rullar in, bland annat ställverk mot Svenska Kraftnät och uppdrag inom vattenkraft. Vi har i stort sett full beläggning, säger Robert Asplund.

I framtiden skulle de gärna växa inom fler områden.

– Om vi skulle få in kompetens inom till exempel arkitektur, trafik och infrastruktur skulle vi kunna skapa ännu fler affärsmöjligheter, säger Robert Asplund.