Projektledare och Projekteringsledare till Energi & Process

 • Tillsvidareanställning
 • Sista ansökningsdag: 2024.08.31

Placering: Göteborg - Theres Svenssons gata , Halmstad , Kalmar , Karlskrona , Linköping , Luleå , Malmö - Hjälmaregatan , Skellefteå , Stockholm - Hantverkargatan , Sundsvall , Trollhättan , Umeå , Varberg , Västerås , Växjö - Storgatan och Östersund

Vi expanderar och söker fler lagspelare till vår avdelning Projektledning Energi och Process.

Vi är en ledande leverantör av projekt- och byggledningstjänster inom energi och process. Vi leder projekt genom hela processen, från tidiga studier och tillståndshantering till projektering, byggnation och driftsättning. Våra kunder finns både bland offentliga aktörer och privat näringsliv, inklusive statliga verk, kommuner, industriföretag och energibolag. Med ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv, arbetar vi för att accelerera omställningen till ett hållbart samhälle. Vi jobbar exempelvis i projekt med förnybar energi, batterier, kraft- och fjärrvärme, CCUS och PtX, vätgas och fossilfria industrianläggningar.

Din roll

Som projektledare hos oss ansvarar du för att leda, driva och följa upp projekt hos kund. Din roll kan variera från enskilda projekt till större långsiktiga multidisciplinära projekt, alltid med fokus på nytänkande helhetslösningar. Du får följa projekten från projektutveckling till byggnation och uppföljning, med stor frihet och ansvar tillsammans med kunniga kollegor.

Dina ansvarsområden inkluderar att:

 • Leda och samordna projekt från koncept till färdigställande.
 • Säkerställa att projekt levereras i tid, inom budget och med uppfyllda kvalitetskrav.
 • Arbeta nära våra kunder och intressenter för att förstå deras behov och leverera lösningar som överträffar förväntningarna.
 • Hantera tillståndsprocesser och säkerställa att alla lagar och regler följs.
 • Koordinera och samarbeta med interna och externa resurser
 • Rapportera i projekt till beställaren samt eventuell styrgrupp.

Din profil

Vi söker dig som är en lagspelare, framåtlutad och modig och som värdesätter samarbete högt i ditt ledarskap. Du bör ha erfarenhet från industriprojekt samt minst 5 års dokumenterad erfarenhet som projekt- eller projekteringsledare eller som multidisciplinär uppdragsledare. Meriterande är erfarenhet som BAS-P/U och certifieringar som PMP eller liknande. Utöver detta har du:

 • Ingenjörsutbildning inom energi, maskin, process, bygg eller el/automation.
 • Erfarenhet eller kunskap inom värme, kyla, vätgas och/eller batterier är meriterande.
 • Goda ledarskaps- och kommunikationsfärdigheter.
 • Förmåga att arbeta strukturerat och lösningsorienterat under press.

Vi är Norconsult

Norconsult är ett av Nordens ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad som kombinerar ingenjörskonst, arkitektur och digital expertis i projekt av alla storlekar, för privata och offentliga kunder. Genom innovation och samarbete, och med vårt syfte ”Varje dag förbättrar vi vardagen”, söker vi ständigt efter hållbara, effektiva och samhällsnyttiga lösningar. Vi är 6300 medarbetare i koncernen och 1300 medarbetare i Sverige utspridda på 40 kontor. Med över 130 kontor i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen och Finland kombinerar vi tvärfacklig expertis med lokal närvaro.

För Norconsult är allas lika värde en grundförutsättning. Målsättningen är att våra medarbetare ska ha samma möjligheter att nå sin fulla potential oavsett vem de är eller hur de identifierar sig. En större bredd av perspektiv hjälper oss att förstå samhällets alla delar, utmanar oss i våra uppdrag och leder till en högre grad av innovation. Vi välkomnar därför medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter. Du behöver behärska svenska obehindrat i tal och skrift för att kunna verka i rollen, men det är inget krav att det är ditt modersmål.  

Bekanta dig med din blivande chef:
(16) Johan Saltin | LinkedIn

Välkommen med din ansökan!

Till oss söker du inte med personligt brev utan med CV och en motivationstext. Läs mer i vårt ansökningssystem. Observera att vi endast tar emot elektroniska ansökningar.

 • Johan Saltin

  Affärschef, Energi & Process

 • Kontakta oss