Kvarteret Enebacken i Mölnlycke

Våra arkitekter vann en markanvisningstävling utförd tillsammans med Derome i Mölnlycke kommun. Uppdraget innebar projektering av bygghandling för entreprenör vid Enebacken.

Kvarteret Enebacken ligger alldeles bredvid en skogsklädd bergskulle i Mölnlycke, öster om Göteborg. Området består av hyresrätter, servicebostäder, radhus och parhus.

Fokus på det naturliga ljuset

Parhusen har liknande planlösningar, med kök och vardagsrum på bottenplan och den privata delen med sovrum och badrum en trappa upp. Med parhusens stora fönster skapas ett härligt och naturligt ljusinsläpp. Skjutpartier framför stora ljusinsläpp fungerar både som solavskärmning och insynsskydd. De ger även fasaden ett varierande och ett vackert tillägg.

Radhusen har uteplatser åt söder och en terrass på övre plan. I parhusen ger uteplatserna och terrassen möjlighet till sol morgon, dag och kväll. Hyresrätterna har bra planlösningar och fina ljusinsläpp. Alla hyresrätter har alla tillgång till privat till balkong eller uteplats.

Servicebostadsbyggnaden blockhyrs av kommunen och kan innehålla bostäder för personer som behöver särskilt stöd, eller personer som av någon anledning har svårt att hitta bostad själva.

Fasaderna är enhetligt klädda i trä och målade i dov nyans av rött och ockragult.

  • Jessica Eriksson

    Affärschef Arkitektur

  • Kontakta oss