Farah Al-Aieshy, VD Norconsult Sverige
Farah Al-Aieshy, VD Norconsult Sverige

Norconsults VD till Innovationsföretagens styrelse

Farah Al-Aieshy väljs in i Innovationsföretagens styrelse, ett förtroendeuppdrag som varar till år 2026.

Vid Innovationsföretagens årsmöte valdes tre nya ledamöter in i styrelse: Farah Al-Aieshy, VD Norconsult Sverige AB, Jenny Edfast, VD Rejlers Sverige AB och Johan Teodorsson, VD Processus AB valdes idag in i Innovationsföretagens styrelse.

– Tjänstesektorn har en avgörande roll för samhällsutvecklingen, inte minst vad gäller innovation, digitalisering och hållbarhet. Samhället utvecklar vi bäst tillsammans och jag ser fram emot möjligheten att bidra till Innovationsföretagens riktning framöver, säger Farah Al-Aieshy.

Innovations­företagen är en bransch- och arbetsgivar­organisation som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Organisationen samlar cirka 850 medlemsföretag med sammanlagt 40 000 anställda och har som uppdrag att skapa bästa möjliga förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch.

– Innovationssektorn spelar en viktig roll i skapandet av ett nytänkande, inkluderande och hållbart samhälle. Styrelsen har en viktig uppgift att driva ett arbete som stärker vår röst i samhället. Med den nya styrelsen är vi fortsatt väl rustade för att stärka förutsättningarna för en världsledande och konkurrenskraftig innovationssektor, säger Sara Lindmark, styrelseordförande för Innovationsföretagen.