Foto: Alingsås Kommun

Norconsult fortsätter att växa - öppnar nytt kontor i Alingsås

I december öppnar Norconsult sitt 30:e kontor i Sverige, med placering i Alingsås. Här vill man knyta till sig både medarbetare, kunder och kompetens.

Större geografisk närvaro, närhet till kunder och minskad arbetspendlingär några av grunderna bakom beslutet, där Daniel Ahlquist blir ansvarig kontorsledare.

- I Västsverige är vi flera på Norconsult som är baserade i Alingsås, och att vi nu öppnar kontor här underlättar för såväl oss medarbetare som för våra kunder säger Daniel.

De nya lokalerna är belägna på Malmgatan nära Alingsås Centrum. Först att flytta in i lokalerna är El & Automation, men med sina 250 kvadratmeter finns det plats för fler kollegor.

- Vi ser ett stort värde i att kunna erbjuda närhet till kontoren, säger Andrea Eidensten, Affärsområdeschef för Energi & Industri på Norconsult. Det är en del i vår strategi som attraktiv arbetsgivare, fortsätter hon.

Mikael Hägglund, sektionschef för Industri, ser att behovet av elkompetens i Norconsults uppdrag har ökat, och hoppas det nya kontoret ska främja både interna och externa samarbeten.

- Att erbjuda helhetslösningar ingår i vårt kundlöfte och därför blir nya Alingsåskontoret en viktig pusselbit för att kunna lyfta oss i de tvärfackliga uppdragen, i detta fall genom att få in elkompetens så många av våra projekt som möjligt, avslutar han.

Inflyttning i de nya lokalerna beräknas till december 2020.