Brf Hyppeln på Öckerö

Våra arkitekter vann uppdraget att rita bostäderna i Brf Hyppeln på Öckerö utanför Göteborg. Den nya bebyggelsen har sin utgångspunkt i de småskaliga skärgårdshusen av trä.

Den smala tomten ligger väderskyddat mellan en vertikal bergsvägg i väster och havet i öster. En plats som traditionsenligt är utmärkt för såväl sjöbodar som för bostadshus.

Byggnadsvolymerna består av åtta stycken 6,5 meter breda volymer som är sammankopplade längdsides två och två med 5 meter mellanrum för att skapa transparens och synliggöra den vackra bergväggen mellan byggnaderna. Trapphusen har placerats mellan volymerna för att få väderskyddade entréer och för att hålla samman byggnaderna.

Fokus på tillgänglighet

I entréplan ligger 7 stycken lägenheter bestående av tre rum och kök, med förhöjd tillgänglighet, samt en tvårumslägenhet med kök, med normal tillgänglighet. En våning upp ligger mindre lägenheter på 35 kvm med sovloft och en tvårummare. Alla lägenheter har uteplats eller balkong antingen mot öster och utsikten eller mot väster och det vackra berget.

  • Jessica Eriksson

    Affärschef Arkitektur

  • Kontakta oss